featured
  1. Haberler
  2. Borsa
  3. KAP’LI MANİPÜLASYON-1 SERİSİ

KAP’LI MANİPÜLASYON-1 SERİSİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21 Eylül 2023 tarihinde 9.30 TL’den halka açılan şirket, 3 Mart 2024’de 79.50 yi gördü ve tamı tamamına %755 prim yaptı. Hisse bu iki tarih arasında yeni mağaza açılışları, kripto, elektrikli araç ve cep telefonu haberleri yanı sıra, birde kuracağız deyip sonra vazgeçilen “insan kaynakları şirketi” haberleri var. Aslında herkes 79 seviyesinden başlayan düşüşe baktığı için yanılıyor. Asıl bu hissenin 79.50 ye gelirken, 37 – 79 arasındaki, grafikte hacim bölümünde noktalı çizgi ile çizdiğimiz bölgeyi çok iyi incelemesi gerekir. Bu bölgede “ELEKTRİKLİ ARAÇ” ve “REECOİN” haberleri ile ciddi bir “MANİPÜLASYON ŞÜPHESİ UYANDIRACAK” işlemler olduğu görülüyor. Takasla ilgilenen arkadaşlar daha iyi bakacaktır ve 6 şubat’24 ile 19 mart’24 arasını incelediklerinde REEDER resmini tamamlayacaklardır.

Şimdi gelelim KAP’lara; 79, 50’den sonra gelen her haber, bu şaheserin tamamlayıcısı olarak karşımıza çıktı. Bu haberleri kısaca özetlersek,

  • (26 Mart) Ale Teknoloji Haberi; Şirketin Ale Teknoloji devralması haberi, büyüme potansiyelini artıracak stratejik bir hamle olarak algılanmıştı. Ancak bu olumlu beklentinin aksine, hisse fiyatında yaşanan düşüş, şirketin bu haberi sadece kısa vadeli bir alım dalgası yaratmak için kullandığı izlenimini verdi.
  • (10 Haziran) Elektrikli Araç Pilot Üretimi; Türkiye’de elektrikli araç pilot üretiminin tamamlanması, ciddi bir yatırım haberi olarak sunuldu. Ancak fiyat, bu önemli gelişmeye rağmen hızla aşağı yönlü bir hareket sergiledi. Bu durumda, yatırımcılar haklı olarak şirketin verdiği vaatlerin güvenilirliğini sorgulamaya başladı.
  • (13 Ağustos) 1 Milyar TL Yatırım Teşviki; Şirket, 1 milyar TL yatırım teşviki aldığını duyurarak büyük bir yatırım planı olduğuna işaret etti. Ne var ki, bu gelişmeye rağmen hisse fiyatının düşüş eğiliminde kalması, yatırımcıları manipülasyon ihtimali üzerine düşünmeye sevk etti. Bu tür teşviklerin sadece fiyatları spekülatif olarak hareketlendirmek amacıyla kullanıldığı izlenimi doğdu.
  • (24 Eylül) Uygur Saral’ın Pay Alımı ve Samsun Fabrikası Tanıtımı ; Aynı gün içinde hem şirketin önemli bir hissedarı pay alımı gerçekleştirdi hem de Samsun’daki elektrikli araç fabrikasının tanıtımı yapıldı. Ancak fiyatlar hızla düşüşe geçti. Böylece yatırımcılar, bu tür olumlu gelişmelerin sadece kısa vadeli bir ilgi çekme stratejisi olarak kullanıldığına dair bir algı oluşturmaya başladı.
  • (4 Kasım) Temsa, Skoda ve Sabancı ile Anlaşma; Şirketin, büyük firmalarla yaptığı anlaşmalar, ilk bakışta güven verici olsa da, yatırımcılar her duyurunun ardından fiyatın hızla düşmesiyle bu haberlerin kalıcılığı ve gerçek etkisi konusunda ciddi kuşku duyuyor. Bu tür haberler bir noktadan sonra manipülasyon stratejilerinin bir parçası olarak görülmeye başladı.

Tüm bu gelişmelere rağmen, hisse senedinin her KAP duyurusuyla birlikte değer kaybetmesi, yatırımcıların şirketin açıklamalarını her ne kadar samimi bulmadığını ortaya koysa da, halka arzdan itibaren 1 yıl geçmesinden sonra ortak satışlarının ve dahi Merkezi Kayıt Kuruluşuna “Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Başvuruları” ve 16’lı fiyatlardan ortak satışlarına başlamaları şirkete yatırım yapan yatırımcılarında büyük hayal kırıklığına uğrattı.

KAP’LI MANİPÜLASYON-1 SERİSİ
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.