ABD Temsilciler Meclisi, Meta’nın WhatsApp Uygulamasını Hükümet Cihazlarında Yasakladı
ABD Temsilciler Meclisi, Meta’nın sahip olduğu WhatsApp uygulamasının Kongre çalışanlarına ait cihazlarda kullanımını güvenlik endişeleri nedeniyle yasakladığını açıkladı. Kongre personeline iletilen resmi yazıda, uygulamanın kullanıcı verilerini koruma konusundaki eksiklikleri, verilerin şifrelenmemesi ve potansiyel güvenlik açıkları nedeniyle yüksek riskli olduğu belirtildi.
Kongre Siber Güvenlik Ofisi, WhatsApp’ın kullanıcı verilerini koruma şekline dair şeffaflık eksikliği ve bu durumun beraberinde getirdiği muhtemel güvenlik tehditleri nedeniyle uygulamayı dikkatle değerlendirdi. Açıklamada, “Kullanıcı verilerini koruma noktasında sorunlar nedeniyle WhatsApp, yüksek riskli bir uygulama olarak sınıflandırıldı” ifadeleri yer aldı.
Resmi bildirimde, hükümet çalışanlarının güvenlik açısından daha uygun alternatifler olarak Signal, iMessage, FaceTime ve Microsoft Teams gibi uygulamaları tercih etmeleri gerektiği vurgulandı.
WhatsApp, daha önce de güvenlik endişeleri sebebiyle eleştirilmişti. Özellikle bu yılın Ocak ayında yaşanan bir siber saldırı girişimi, uygulamanın güvenlik seviyesini yeniden sorgulattı. Meta, saldırının gazeteciler ile birlikte yaklaşık 90 kullanıcıyı hedef aldığını ve saldırının İsrailli bir casus yazılım firması olan Paragon Solutions ile bağlantılı olduğunu duyurdu. Saldırının önlendiği ifade edilirken, Paragon Solutions’ın geçtiğimiz Aralık ayında Amerikan özel sermaye fonu AE Industrial Partners tarafından satın alındığı da belirtildi.
Meta yetkililerinin, ABD Temsilciler Meclisi’nin yasaklama kararına yönelik henüz bir açıklama yapmadığı öğrenildi.
İlgili Haber: Tarihin en büyük veri sızıntısı: 16 milyar hesap bilgisi ele geçirildi. Cybernews araştırmacıları, 2025 başından itibaren yürütülen soruşturma ile tarihin en büyük dijital veri ihlalini ortaya çıkardı.